Pravý vlašský salát

DADALOVA KUCHAŘKA - sbírka receptů pro všední den i svátek z celého světa

SLOVNÍK - A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | X | Y | V | Z
LEXIKON - A | B | C | D | E | F | G | H | CH | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | X | Y | Z |

ÚVODNÍ STÁNKA > VAŘÍME VE ŠKOLE > Pravý vlašský salát
 

Pravý vlašský salát

Suroviny:

  • 350 g brambory
  • 230 g salám
  • 100 g sladkokyselé okurky
  • 20 g sterilizovaný hrášek
  • 35 g uvařený celer
  • 50 g uvařená mrkev
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • 1 špetka pepř mletý
  • 1 lžička ocet (nálev z okurek)
  • 1/2 lžička worcester
  • 1/2 lžička cukr krupice
  • 1/2 ks sůl
  • 250 g majonéza

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky asi 0,5 cm silné. Stejně postupujeme i se salámem, okurkou, mrkví a celerem. To vše smícháme dohromady. Přidáme hrášek, hořčici, pepř, sůl, cukr, ocet, worcestrovou omáčku, majonézu. Opatrně promícháme. Suroviny lze také postrouhat na hrubém struhadle, pak se salát lépe roztírá na veku. Množství surovin i dochucovacích prostředků jsou orientační, můžeme měnit podle chuti. Hustotu salátu ovlivníme přidáním nálevu z okurek nebo vody.

** ** **
 

-->