Livancový hrneček se svíčkovou
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 105, 4 porce)
Suroviny:4 americké lívance viz základní předpisolej
Náplň:350 g kvalitního zadního hovězího (svíčková aj.)1 lžíce oleje75 g plátku nakrájených žampionů50 g jemně nasekané cibulky110 ml hovězího vývaru110 g kyselé smetany
1 lžíce hladké moukynastříhaná petrželka na ozdobu
Postup přípravy:
Čtyři misky na pečení vymažeme olejem. Každý lívanec položíme hnědou stranou na povrch malé misky pro pečení. Lívanec stlačíme dovnitř misky a na obvodu uděláme tři nebo čtyři ozdobné záhyby. Pečeme při 190°C asi 20 minut až je lívaneček křehký. Potom ho vyjmeme z trouby a necháme zchládnout a připravíme náplň.
Připrava náplně
Z masa odstraníme tuk a pak ho částečně zmrazíme, aby se nám dalo lépe nařezat na velmi tenké plátky. Předehřejeme pánev wok s olejem a orestujeme žampiony s cibulkou (asi tak 2-3 minuty). Směs přemístíme dovnitř šálku na upečenou omeletu. Na oleji v pánvi osmahneme během 3 - 4 minut maso. Maso odhrneme stranou a do uvolněného středu pánve nalijeme vývar s moukou a odvaříme na hustější omáčku; od dna se začnou vyvíjet bubliny. Pak kapalinu provaříme ještě asi 1 minutu a přidáme zeleninu. Zakryjeme poklicí a asi 1 minutu prohřejeme. Touto směsí naplníme dutinu livanců upečených v miskách. Ozdobíme petrželkou a podáváme.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME