Pancakes s krůtím masem
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 105,pro 5 porcí)
Suroviny:8 amerických lívanců (pancakes) podle základního předpisu
Náplň:1 malé jablko, oloupané nasekané110 g nasekaného celeru1 lžíce nasekané cibule2 lžíce nastřihané petrželky2 lžíce vody1/2 lžičky soli1/4 lžičky koření na drůbež1/8 lžičky pepře275 ml sebraného mléka4 lžičky kukuřičné mouky275 g nakrájeného masa z krůty nebo kuřetebrusinková omáčka nebo marmeláda
Postup přípravy:
V malé misce smícháme jablka, celer, cibule, petržel, vodu sůl, drůbeží koření a pepř. Vaříme bez pokličky 5-6 minut, nebo až je zelenina chrupavá; scedíme ji. Smícháme mléko a mouku, dáme na pánev a odpaříme na omáčku. Jakmile se u dna se začnou tvořit bubliny, tak ještě dvě minuty kapalinu provaříme. Dáme si stranou 110 ml omáčky. Zamícháme drůbeží maso do zbývající omáčky a směs prohřejeme a tuto směs naneseme lžící doprostřed lívanců a zavineme je. Vložíme na pekáček do trouby a ještě 15 až 20 minut zapečeme při 180 °C. Při podávání na povrch livanců plácneme brusinkovou marmeládu, nebo omáčku.
ZPĚT do kapitolyHOME