Mexické quesadillas se sýrem
(Ainsley Harriot: "Ainsley´s Gourmet Express", seriál TV BBC2, zařazeno do DDK v srpnu 2003)

Suroviny:
  • 12 velkých pšeničných tortill o průměru asi 20 cm
    Na náplň do tortill:
  • 225 g sýru typu chedar, nahrubo nadrcený
  • 3-4 zelené chilli papričky, bez semínek a jemně nasekané
  • 4 rajčata, bez slupky,semínek a na plátky
  • 6 jarních cibulek, na plátky
  • 50 g piniových oříšků, opražené
  • 4 lžíce čerstvého koriandru nebo petrželky
    Pomůcka: - silnější nebo zdvojená alobalová fólie


  • Postup přípravy:
    Smícháme nakrájené chilli se sýrem, plátky rajčat, jarní cibulkou, piniovými oříšky a koriandrem. Pomocí lžíce směs navršíme napříč každé tortilly a pečlivě je srolujeme. Položíme vždy tři roličky z naplněných tortill jednu vedle druhé doprostřed (4) čtverců zvláště silného alobalu. Každou fólii pak vždy přehneme nahoru, spojíme okraje a dobře tortily v balíčku uzavřeme. Balíčky umístíme na středně vyhřátý gril a za častého obracení 10 minut ohříváme, až se prostupujícím teplem sýr roztaví. Hotové rozdáme hostům, rozbalíme a jíme je rovnou z alobalu.

    Poznámka DDK:
    Tortilly, tortillas - jsou ploché kukuřičné nebo pšeničné placky charakteristické pro mexickou kuchyni. V Mexiku se pečou na plochém hliněném nebo kovovém disku zvaném "comal". U nás je lze je koupit již hotové v některých dobrých supermarketech a pak stačí je jen krátkým položením na horkou pánev oživit. Můžeme si je snadno upéci úplně sami podle receptů uvedených v DDK a to jak kukuřičné tak pšeničné i jako příležitostnou zásobu.

    Quesadillas - jsou malé taštičky připravené z neopečených moučných, plněných tortil libovolnou náplní pak jsou jen ohřáté nebo někdy i usmažené. Mohou se připravit předem zabalit do sáčku nebo dát do nádoby s víkem a uložit v chladničce. Podávají se horké. V tomto receptu Ainsley použil k přípravě tradičních taštiček moderní způsob - pečení v alobalu.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]