Mexické quesadillas se sýrem
(Ainsley Harriot: "Ainsley´s Gourmet Express", seriál TV BBC2, zařazeno do DDK v srpnu 2003)
Suroviny:
12 velkých pšeničných tortill o průměru asi 20 cm
Na náplň do tortill:225 g sýru typu chedar, nahrubo nadrcený3-4 zelené chilli papričky, bez semínek a jemně nasekané4 rajčata, bez slupky,semínek a na plátky6 jarních cibulek, na plátky50 g piniových oříšků, opražené4 lžíce čerstvého koriandru nebo petrželky
Pomůcka: - silnější nebo zdvojená alobalová fólie
Postup přípravy:
Smícháme nakrájené chilli se sýrem, plátky rajčat, jarní cibulkou, piniovými oříšky a koriandrem. Pomocí lžíce směs navršíme napříč každé tortilly a pečlivě je srolujeme. Položíme vždy tři roličky z naplněných tortill jednu vedle druhé doprostřed (4) čtverců zvláště silného alobalu. Každou fólii pak vždy přehneme nahoru, spojíme okraje a dobře tortily v balíčku uzavřeme. Balíčky umístíme na středně vyhřátý gril a za častého obracení 10 minut ohříváme, až se prostupujícím teplem sýr roztaví. Hotové rozdáme hostům, rozbalíme a jíme je rovnou z alobalu.
Poznámka DDK:
Tortilly, tortillas - jsou ploché kukuřičné nebo pšeničné placky charakteristické pro mexickou kuchyni. V Mexiku se pečou na plochém hliněném nebo kovovém disku zvaném "comal". U nás je lze je koupit již hotové v některých dobrých supermarketech a pak stačí je jen krátkým položením na horkou pánev oživit. Můžeme si je snadno upéci úplně sami podle receptů uvedených v DDK a to jak kukuřičné tak pšeničné i jako příležitostnou zásobu.
Quesadillas - jsou malé taštičky připravené z neopečených moučných, plněných tortil libovolnou náplní pak jsou jen ohřáté nebo někdy i usmažené. Mohou se připravit předem zabalit do sáčku nebo dát do nádoby s víkem a uložit v chladničce. Podávají se horké. V tomto receptu Ainsley použil k přípravě tradičních taštiček moderní způsob - pečení v alobalu.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME