Vepřová alla "čína" se zelím
(Podle Koření od Antonína, čínská kuchyně)

Suroviny úpro 4 porce:
  • 400 - 600 g libového vepřového (nebo kuřecího) masa
  • 2 bílky
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 1/2 hlávky menšího zelí
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl
  • olej na smažení
  • 1 lžička směsi koření "Chop suey" od Antonína
  • sójová omáčka
  • pórek (asi 150 g)
  • ocet

  • Příloha: rýže, tmavý chléb, brambory

    Postup přípravy:
  • Libové vepřové (nebo kuřecí) maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky.
  • Nudfličky masa dáme do misky a smícháme s bílky a škrobovou moučkou.
  • Zelí (do 1 kg) bez košťálu a silných žeber nakrájíme na jemné nudličky a osmažíme na oleji v pánvi během asi 8 minut - zelí musí zůstat polosyrové!
  • Ihned zpočátku zelí okořeníme kmínem a osolíme, aby pustilo vodu a rychleji změklo.
  • Na druhé pánvi na oleji osmažíme na prudkém ohni připravené maso, až zbělá.
  • Přidáme směs koření "Chop suey" a sójovou omáčku a dobře promícháme.
  • Když jsou zelí i maso doměkka uvařené, smícháme obsah obou pánví. Přidáme nakrájený pórek a ocet a směs prohřejeme, promícháme a dle chuti osolíme.
  • Podáváme okamžitě s rýží.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]