Masové tyčinky s tvarůžky
(Luboš Švehelka: "Kouzelný tvarůžek" vydalo nakladatesltví Paseka", Litomyšl 1995, česká kuchyně)Masové tyčinky s tvarůžky - budou při pečení asi silně "vonět", ale vydržte neboť posléze bude jejich chuť výborná a k večeři nebo při návštěvě přátel budou delikátním a obdivovaným chodem vašeho posezení.
Suroviny:200 g tvarůžek (tyčinek)200 g mletého vepřového masa200 g mletého hovězího masa1 vejce1 lžíce hořčice1 cibule, najemnošpetka sladké paprikyšpetka pálivé paprikytymiánstrouhanka na zahuštění
Postup přípravy:V misce smícháme maso, vejce, hořčici, cibuli, papriky, tymián, a sůl.Masovou směs zahustíme strouhankou tak, aby se daly tvarovat placičky.Počet placiček přizpůsobíme počtu tvarůžkových tyčinek.Tyčinky nejdříve podélně rozpůlíme a obalíme v masové směsii.Čtvrt hodiny pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 200 °C (v horkovzdušné při 180°C).
ZPĚT do kapitolyHOME