Masové tyčinky s tvarůžky
(Luboš Švehelka: "Kouzelný tvarůžek" vydalo nakladatesltví Paseka", Litomyšl 1995, česká kuchyně)
Masové tyčinky s tvarůžky - budou při pečení asi silně "vonět", ale vydržte neboť posléze bude jejich chuť výborná a k večeři nebo při návštěvě přátel budou delikátním a obdivovaným chodem vašeho posezení.
Suroviny:
  • 200 g tvarůžek (tyčinek)
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 cibule, najemno
  • špetka sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • tymián
  • strouhanka na zahuštění

    Postup přípravy:
  • V misce smícháme maso, vejce, hořčici, cibuli, papriky, tymián, a sůl.
  • Masovou směs zahustíme strouhankou tak, aby se daly tvarovat placičky.
  • Počet placiček přizpůsobíme počtu tvarůžkových tyčinek.
  • Tyčinky nejdříve podélně rozpůlíme a obalíme v masové směsii.
  • Čtvrt hodiny pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 200 °C (v horkovzdušné při 180°C).

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]