Francouzský sýr Boursin
(Kristina Kopáčková: "Pikantní pohoštění", sešity domácího hospodaření, sv. 141, Práce Praha 1986, francouzská kuchyně)
Boursin - je jemný, krémový tvarohový sýr francouzského původu. Bylo vyroben poprvé v roce 1957 François Boursinem v malém městečku ve francouzské Normandii. V současné době je prodáváno několik druhů s různými příchutěmi.
Suroviny:
  • 250 g tvarohu
  • 125 g másla
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička česnekového prášku nebo rozetřené 3-4 česnekové stroužky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička bílého mletého pepře
  • 1 lžíce kuliček černého pepře

    Postup přípravy:
  • Tvaroh rozdrobíme do misky a máslo rozehřejeme na ohni a přilijeme k tvarohu.
  • Přidáme veškeré koření mimo celých kuliček pepře.
  • Pečlivě smícháme a několik minut třeme, necháme v misce ztuhnout v chladničce do druhého dne.
  • V hmoždíři roztlučeme nahrubo pepř a připravíme si ho na prkénko.
  • Z tvarohové hmoty vytváříme vyšší placky (poznámka: ze 125 g tvarohu nám vyjdou čtyři), které obalujeme v hrubě roztlučeném pepři.
  • Pepřem obalené placky zabalíme do alobalu a pak podáváme s bílým chlebem nebo pečivem a zapíjíme vínem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]