Sýrová roláda
(Ze stránky Koření od Antonína)
Suroviny:400 g tvrdého tučnějšího sýra (např. "Madeland")
1/2 másla400 g měkkého taveného sýra200 g krájené šunky nebo debrecínkysměs koření "Bylinkové máslo" od Antonína, (viz poznámka)
Příloha: bílé pečivo
Postup přípravy:Tvrdý a tučnějšího sýr vcelku vložíme do plastového sáčku, dobře uzavřeme a ponoříme cca na 0,5 hodiny do hrnce s vodou, ve kterém udržujeme teplotu max. do 90 °C.Když je sýr rozehřátý a uvnitř změklý, vyválíme z něj na navlhčeném válu plát o rozměrech asi 40 x 60 cm; můžeme si pomoci fóliemi položenými nahoře i pod ním. Na sýrový plát rovnoměrně namažeme náplň, kterou připravíme smícháním másla, stejného množství měkkého taveného sýra s lžící kořenící směsi např. "Bylinkové máslo".Dále po celé ploše sýrového plátu poklademe na plátky nakrájenou šunku nebo debrecínku. Pak plát s náplní po délce zarolujeme a pevně zabalíme do alobalu.Roládu necháme ztuhnout v lednici asi 6 hodin. Po vychlazení odstraníme fólie a roládu nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Podáváme s bílým pečivem, nebo jen jako chuťovku při posezení s přáteli.
Poznámka DDK:
Bylinkové máslo - si můžeme připravit vlastní podle návodů v kapitole
"Ochucená másla (krémy)"
ZPĚT do kapitolyHOME