Hermelín smažený v těstíčku nebo pečený listovém těstě
Suroviny:hermelíny podle počtu porcí
Na první variantu
4 plátky ementálu8 plátků uheráku (nebo salámu obdobného)snítka čerstvého kopru
Na těstíčko:1 vejce1 lžíce kečupucayenský pepř nebo tabasco1-2 lžíce mouky
Na druhou variantubaliček listového těsta1 žloutek na potření
Příloha: žádná nebo brambory s máslem či bramborové pyré
Postup přípravy:
První varianta - smažení v těstíčkuHermelín podélně rozpůlíme a proložíme plátkem ementálu, dvěma plátky uheráku nebo jiného salámu, který se mu charakterem blíží a snítkou čerstvého kopru.Oba díly spojíme dvěma párátky, obalíme v přiměřeně hustém těstíčku připraveném z vejce, mouky, kečupu, cayenského pepře nebo tabasca.Balíčky po obou stranách osmažíme
Druhá varianta - pečení v listovém těstěKolečko hermelínu rozkrojíme na dva nebo tři plátky, které položíme na rozválené listového těsto, které si koupíme v obchodě. Vykrojíme čtvereček, těsto přehneme nebo jinak ozdobně zabalíme a sýr v těstu dobře uzavřeme.Můžeme udělat doprostřed malou dírku - komínek pro odchod par. Potřeme žloutkem, aby to bylo těsto pak pěkně zbarvené a dáme na chvíli do vyhřáté trouby. Z počátku pečeme (asi 3 min) na plné pecky a pak teplotu zmírníme.Přílohou mohou být klidně i brambory s máslem nebo bramborové pyré, nebo porce pojídáme teplé jen tak jako desert.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME