Hermelín smažený v těstíčku nebo pečený listovém těstě

Suroviny:
  • hermelíny podle počtu porcí
    Na první variantu
  • 4 plátky ementálu
  • 8 plátků uheráku (nebo salámu obdobného)
  • snítka čerstvého kopru
    Na těstíčko:
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kečupu
  • cayenský pepř nebo tabasco
  • 1-2 lžíce mouky
    Na druhou variantu
  • baliček listového těsta
  • 1 žloutek na potření

  • Příloha: žádná nebo brambory s máslem či bramborové pyré

    Postup přípravy:
    První varianta - smažení v těstíčku
  • Hermelín podélně rozpůlíme a proložíme plátkem ementálu, dvěma plátky uheráku nebo jiného salámu, který se mu charakterem blíží a snítkou čerstvého kopru.
  • Oba díly spojíme dvěma párátky, obalíme v přiměřeně hustém těstíčku připraveném z vejce, mouky, kečupu, cayenského pepře nebo tabasca.
  • Balíčky po obou stranách osmažíme
    Druhá varianta - pečení v listovém těstě
  • Kolečko hermelínu rozkrojíme na dva nebo tři plátky, které položíme na rozválené listového těsto, které si koupíme v obchodě.
  • Vykrojíme čtvereček, těsto přehneme nebo jinak ozdobně zabalíme a sýr v těstu dobře uzavřeme.
  • Můžeme udělat doprostřed malou dírku - komínek pro odchod par.
  • Potřeme žloutkem, aby to bylo těsto pak pěkně zbarvené a dáme na chvíli do vyhřáté trouby.
  • Z počátku pečeme (asi 3 min) na plné pecky a pak teplotu zmírníme.
  • Přílohou mohou být klidně i brambory s máslem nebo bramborové pyré, nebo porce pojídáme teplé jen tak jako desert.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]