Palačinky plněné ricottou a špenátem - Crépes with ricotta and spinach
(Napo Faorenc aj.""The Great International Cookbook", International Culinary Society, New York 1988)
Suroviny:
Na náplň:
1/2 šálku sýru ricotta3/4 šálku vařeného a nasekaného špenátu2 lžíce nastrouhaného parmazánu nebo sýru Gran Moraviosůl a pepř podle chutimuškátový oříšek, nastrouhanýněkolik lžíc čerstvé omáčky z rajčat.Několik lístků čerstvé bazalky
Postup přípravy:
Příprava náplně:Smícháme rozdrobený sýr ricotta, s nasekaným špenátem a parmazánem (nebo Gran Moravio), ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříškuSměsí naplníme později připravené palačinky, které zavineme a umístíme do máslem pomazané ohnivzdorné mísy.Naplněnou misku strčíme do předehřáté trouby na 190°C na 10 minut.Podáváme s rajskou omáčkou ozdobené čerstvými lístky bazalky.
Příklad přípravy palačinek: Smícháme v misce dvě vejce s 3/4 šálku + 3 lžícemi mouky a přidáme dvě lžíce rozpuštěného másla, špetku soli a postupně vmícháme asi jeden šálek mléka (podle viskozity směsi).Na pánvi rozehřejeme trochu oleje rozlitého po dně pánve a na rozehřátý olej nalijeme postupně nalíváme připravenou směs na palačinky.Každou palačinku osmahneme po obou stranách dozlatova a hotové je dáváme stranou a pak připravenou náplní plníme.
ZPĚT do kapitolyHOME