Špagetová omeleta se zeleninovou nádivkou
(Fritz Faist:"Chutná vegetariánská kuchyně" str. 80-81, Neografie Martin, 1991, německá vegetariánská kuchyně)
Suroviny:
150 g špaget s celozrnné mouky5 vajecmořská sůl a čerstvě mletý pepř50 g parnmazánu nebo sýru Gran Moraviaolej na pečení
Na nádivku:2 lžíce másla nebo oleje1 cibule1 červená paprika, na proužky1 cukina, na plátky150 g cukrového hrášku3 zralá rajčata1 šálek zeleninového vývaru1-2 lžíce škrobové moučky2 lžíce sójové omáčky2 lžíce ovocného (nebo sladkého ) vína1 lžíce medusvazek pažitky
Postup přípravy:Špagety uvaříme "al dente" v osolené vodě, trochu překrájíme a dáme do mísy.Do druhé misky rozklepneme vejce, rozkvedláme, okořeníme solí a pepřem, muškátem, přidáme parmazán nebo sýr Gran Moravio a smícháme se špagetami.V pánvi rozehřejeme trochu oleje a vlijeme asi 1/4 připravené špagetové směsi. a z obou stran opečeme dozlatova, vyjmeme a vložíme do tepla.Ze zbytku špagetové směsi upečeme další tři omelety
Na nádivkuNa pánvi rozehřejeme máslo nebo rostlinný olej a přidáme jemně nakrájenou cibuli a podusíme ji dosklovita.Pak vsypeme na nudličky nakrájené papriky, plátky z cukiny, cukrový hrášek a krátce ještě podusíme.Přidáme na kostky nakrájená oloupaná rajčata, zeleninový vývar a vše vaříme při střední teplotě 5 minut.Nakonec zahustíme škrobovou moučkou rozšlehanou v trošce studené vody, ochutíme sójovou omáčkou, ovocným octem, medem solí a pepřem.Zeleninovou směs rozdělíme na špagetové omelety, které přehneme, posypeme sekanou pažitkou a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME