Skořepina plněná šunkou a sýrem
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 32)
Suroviny:
1 skořepina z těsta podle základního receptu
Na náplň:225 g nízkotučného sýra220 ml nízkotučného mléka3 vajíčka1 lžíce hladké moukynastrouhaný muškátový oříšek110 g nakrájené šunky110 g nastrouhaného tvrdého sýra2 lžíce tence nakrájené jarní cibulky
Postup přípravy:
Upečeme skořepinu (koláčovou misku) z těsta podle základního receptu 230°C asi za 15 minut do světlehněda. Pak odstraníme folii a snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme. Mezitím v mixéru šetrně promícháme sýr, mléko, vajíčka, mouku a muškátový oříšek. Pak ručně vmícháme šunku, sýr a cibuli a naplníme skořepinu. Náplň dopečeme při 170 °C po dobu 45 až 50 minut; zkusíme špejlí zda je již hotovo. Po vytažení z trouby ponecháme ještě v klidu asi 10 minut a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME