Skořepina s pálivou kuřecí náplní
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 32)
Suroviny:1 skořepina z těsta podle základního receptu
Na náplň:3 velce lehce rozmíchaná275 ml polotučného mléka110 g nastrouhaného tvrdého sýra (eidam, gouda)110 g nakrájeného uvařeného drůbežího masa110 g konzervovaných zelených chilli papriček, scezených a propláchnutých1/2 lžičky soli1/8 lžičky pepřetrochu ostré pepřové omáčky1 střední rajče na ozdobu, nakrájenéjarní petrželka na ozdobu (není nutná)
Postup přípravy:
Připravíme si těstovou skořepinu podle základního receptu. Skořepinu (pastry) upečeme v koláčové formě zakryté alobalem při 230°C za dobu 15 minut. Pečeme jen do světle hnědé barvy. Pak odstraníme fólii a snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme. Mezitím ve větší misce smícháme vejce, mléko, sýr, drůbeží maso, chilli papričky, sůl, pepř, ostrou pepřovou omáčku. Tuto směs vložíme do předpečené skořepiny. Naplněnou skořepinu dopečeme při 170 °C po dobu 35 až 40 minut, nebo do doby, kdy zjistíme, že je hotovo (zasunutím špejle do hmoty v blízkosti středu koláče). Hotový koláč vyjmeme z trouby pokryjeme kousky rajského jablíčka a necháme stát 10 minut. Povrch můžeme posypat česnekem, nebo petrželkou.
ZPĚT do kapitoly
HOME