Strašlivý taco-pastry koláč
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 108)
Suroviny:1 skořepina z těsta podle základního receptu
Na náplň:
450 g nakrájeného libového hovězího masa110 g nasekané cibule50 g nasekané zelené papriky1 nasekaný stroužek česneku225 zavařených nebo konservovaných rajčat
1/2 až 1 lžička chilli koření (prášku)110 ml "taco" omáčky1 lžíce kukuřičné mouky50 g nastrouhaného sýra40g natrhaného hlávkového salátu1/2 nakrájeného středně velkého rajského jablíčka
Postup přípravy:
Připravíme si těstovou skořepinu podle výše uvedeného základního předpisu. Skořepinu upečeme v koláčové formě, zakryté alobalem při 230°C, za dobu 15 minut. Pečeme jen do do světle hnědé barvy. Pečlivě odstraníme fólii a zmírníme teplotu na 180 °C. Na pánvi opečem maso, cibuli, pepř a česnek až je maso hnědé. Z pánve slijeme všechen tuk. Do masa zamícháme rajské jablíčka z konservy a chilli koření. Smícháme "taco" omáčku s moukou a směs nalijeme na maso na pánvi. Varem omáčku zahustíme. Pak tuto směs vlijeme do skořepiny a pečeme 15 minut. Po vyjmutí z trouby horké posypeme sýrem. Ponecháme 5 minut stát a povrch náplně ozdobíme natrhanými kousky salátu a nakrájenými kostky rajského jablíčka.
Poznámka DDK:
Taco Sauce - je velmi pálivá omáčka na mexické "taco" tj. rychlé občerstvení do ruky. Můžeme nahradit např. všude dostupným výrobkem "omáčkou harissa", nebo chilli omáčkami
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME