Strašlivý taco-pastry koláč
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 108)

Suroviny:
  • 1 skořepina z těsta podle základního receptu
    Na náplň:
  • 450 g nakrájeného libového hovězího masa
  • 110 g nasekané cibule
  • 50 g nasekané zelené papriky
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • 225 zavařených nebo konservovaných rajčat
  • 1/2 až 1 lžička chilli koření (prášku)
  • 110 ml "taco" omáčky
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 50 g nastrouhaného sýra
  • 40g natrhaného hlávkového salátu
  • 1/2 nakrájeného středně velkého rajského jablíčka


  • Postup přípravy:
    Připravíme si těstovou skořepinu podle výše uvedeného základního předpisu. Skořepinu upečeme v koláčové formě, zakryté alobalem při 230°C, za dobu 15 minut. Pečeme jen do do světle hnědé barvy. Pečlivě odstraníme fólii a zmírníme teplotu na 180 °C. Na pánvi opečem maso, cibuli, pepř a česnek až je maso hnědé. Z pánve slijeme všechen tuk. Do masa zamícháme rajské jablíčka z konservy a chilli koření. Smícháme "taco" omáčku s moukou a směs nalijeme na maso na pánvi. Varem omáčku zahustíme. Pak tuto směs vlijeme do skořepiny a pečeme 15 minut. Po vyjmutí z trouby horké posypeme sýrem. Ponecháme 5 minut stát a povrch náplně ozdobíme natrhanými kousky salátu a nakrájenými kostky rajského jablíčka.

    Poznámka DDK:
    Taco Sauce
    - je velmi pálivá omáčka na mexické "taco" tj. rychlé občerstvení do ruky. Můžeme nahradit např. všude dostupným výrobkem "omáčkou harissa", nebo chilli omáčkami
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]