Plněný lahodný koláč ("Prima vařečka" TV Prima, prosinec 2000)
Suroviny:
250 g listového těsta
200 g chřestu
150 g sýru feta
150 g krémové smetany
2 šalotky
4 stroužky česneku
2 vejce
bylinky: máta čerstvá nebo sušená, bazalka, oregáno, zelená petržel
sůl
100 g másla na vymazání formy
Postup přípravy: Těsto rozkrojíme a rozválíme na dva pláty. Jedním plátem vyložíme máslem vymazanou koláčovou formu. Chřest nakrájíme na malé špalíčky a uvaříme v osolené vodě. Pak promícháme veškeré ostatní nakrájené suroviny (feta, šalotky, česnek) s vejci, smetanou a bylinkami. Touto směsí a chřestem naplníme formu vyloženou těstem. Z druhého plátu těsta uděláme víčko, kterým koláč zcela přikryjeme. Pečeme 25 minut při 180 °C v předehřáté troubě. ZPĚT do kapitoly