Postup přípravy: V míse rozetřeme droždí se 3 lžícemi mléka, přidáme 1 lžíci mouky a umícháme řidší těstíčko, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Jakmile droždí vzejde, přidáme mouku, sůl, mléko s rozkvedlanými žloutky, vlažné sádlo a zaděláme těsto. Těsto hněteme tak dlouho, až se nechytá vařečky a mísy. Pak přidáme škvarky a znovu v míse rukama propracujeme. Povrch těsta poprášíme a dáme kynout. Z vykynutého těsta vyválíme plát, vykrajujeme trojúhelníčky, pomažeme rozpuštěným sádlem a svineme od širší strany ke špičce, ohneme do tvaru rohlíčku a klademe na pomaštěný plech a necháme ještě asi 10-15 minut kynout. Potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme kmínem a v dostatečně horké troubě pečeme 25-30 minut. nahoru ZPĚT do kapitoly