»"Podnik Chez Potin v Paříži byl vyhlášen nejen studenou kuchyní, ale také pečenými paštikami v těstě, které se podávaly teplé nebo spíše vlažné . . . Vzácným a častým hostem v tomto podniku byl hudební skladatel Rudolf Friml. A ten si velmi oblíbil chutný pokrm, který měl název "Quiche Lorraine". Na takto připravených lotrinských koláčích si přicházeli do podniku pochutnat i vybraní labužníci. Když Rudolf Friml pozval na svou haciendu poblíž Paříže hosty, dostali jsme od něho objednávku na dvanáct těchto lotrinských koláčů. Jindy jsme podle požadavku připravovali slané koláče s jinými naplněmi - například uzeným lososem, úhořem, s mozečkem, s langustou, s masem ze selete, se žabími stehýnky a také se šneky."«
(Jaromír Trejbal: "Český kuchař ve francouzské kuchyni", 1991)