Omeleta s červenou paprikou
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001)
Suroviny:3 větší červené papriky, oloupané a nakrájené na proužky
4 lžíce olivového oleje2 stroužky česnekusvazek bazalkysvazek petrželky
6 vajec3 lžíce sladké smetanymuškátový oříšeksůl a pepř
Postup přípravy:
Papriky očistíme a oloupeme tímto způsobem: Papriky opečeme v rozpálené troubě, nebo přímo na plameni plynového hořáku, až je jejich povrch téměř černý. Pak se slupky lehce zbavíme promnutím pod studenou vodou, nejlépe v dřezu a na sítu nebo zabalené v plastovém sáčku. Oloupané, omyté papriky nakrájíme na proužky, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a olivový olej. Opranou petrželku jemně nasekáme spolu s bazalkou. Vejce rozšleháme se smetanou přidáme sůl, pepř, sůl, muškátový oříšek a nasekané bylinky. Vše důkladně zamícháme. V pánvi na oleji upečeme omelety z obou stran. Když je omeleta hotová, rozprostřeme po jejím povrchu upečené papriky a pevně ji srolujeme. Srolovanou omeletu příčně nakrájíme na plátky a podáváme teplé nebo i studené.
ZPĚT do kapitoly
HOME