Avokádo s francouzskou omáčkou
(Prima vařečka, TV Prima, říjen 2000, Michal Fleismann, francouzská kuchyně)
Suroviny
1-2 ks avokáda
Na francouzskou omáčku:francouzská hořčice (dijónská)sůl a pepřvinný ocetolivový olej
Postup přípravy:Koupíme avokádo, ani moc měkké, ani tvrdé, podélně je rozřízneme a kroucením oddělíme obě části.Jádro avokáda (pecka) uvízne v jedné z půlek; tak je vyndáme naseknutím nožem a vykroucením.
Připravíme francouzskou omáčku:Smícháme hořčici, olivový olej, sůl a pepř.Olej zamícháváme raději postupně a přidáváme ho vždy až se předchozí dávka náležitě spojí, pak přidáme kapku vinného octa.Omáčkou naplníme důlky avokáda po jádru a podáváme jako desert.
ZPĚT do kapitolyHOME