Avokádo s francouzskou omáčkou
(Prima vařečka, TV Prima, říjen 2000, Michal Fleismann, francouzská kuchyně)

Suroviny
  • 1-2 ks avokáda
    Na francouzskou omáčku:
  • francouzská hořčice (dijónská)
  • sůl a pepř
  • vinný ocet
  • olivový olej

    Postup přípravy:
  • Koupíme avokádo, ani moc měkké, ani tvrdé, podélně je rozřízneme a kroucením oddělíme obě části.
  • Jádro avokáda (pecka) uvízne v jedné z půlek; tak je vyndáme naseknutím nožem a vykroucením.
    Připravíme francouzskou omáčku:
  • Smícháme hořčici, olivový olej, sůl a pepř.
  • Olej zamícháváme raději postupně a přidáváme ho vždy až se předchozí dávka náležitě spojí, pak přidáme kapku vinného octa.
  • Omáčkou naplníme důlky avokáda po jádru a podáváme jako desert.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]