Jihočeské kapří hranolky
(Recept převzat z internetu a odzkoušen DDK, červenec 2010)Kapří hranolky - jsou netradiční úpravou naší české sladkovodní ryby - kapra. Recept pochází z Jižních Čech a lze je zde i snad tento pokrm ochutnat např. v Písku (Hotel "Biograf"), Českých Budějovicích (Restaurace "Potrefená husa") a nebo v samotné Třeboni (Restaurace "Šupina").
Suroviny na 4 porce::600 g filetů z kapra1 česnek1 vejcesůl podle chutisójhová omáčkaworcestermleté chillirybí koření200 g hladké mouky na obalovánísladká mletá paprika500 ml oleje na smažení
Postup přípravy::Do misky nalijeme sójovou omáčku a worcester.Přidáme papriku chilli koření, rozdrcený česnek, vejce, osolíme a vše dobře promícháme.Z kapří půlky odstraníme kosti filetováním pomocí nože (lze prý koupit i kapří filet bez kostí, ale kde to opravdu nevím!).Vykostěnou kapří půlku nakrájíme tak, abychom získali hranolky.Hranolky obalíme v připravené kořeněné marinádě a necháme chvíli odležet.Pak hranolky klademe na pánev do rozpáleného oleje a usmažíme je dozlatova.Vhodnou přílohou mohou být vařené brambory, zeleninový salát nebo toasty nebo můžeme zkusit podávat s lehkým bramborovým salátem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME