Jihočeské kapří hranolky
(Recept převzat z internetu a odzkoušen DDK, červenec 2010)
Kapří hranolky - jsou netradiční úpravou naší české sladkovodní ryby - kapra. Recept pochází z Jižních Čech a lze je zde i snad tento pokrm ochutnat např. v Písku (Hotel "Biograf"), Českých Budějovicích (Restaurace "Potrefená husa") a nebo v samotné Třeboni (Restaurace "Šupina").
Jihočeské kapří hranolky z Třeboně- ilustrační fotoSuroviny na 4 porce::
  • 600 g filetů z kapra
  • 1 česnek
  • 1 vejce
  • sůl podle chuti
  • sójhová omáčka
  • worcester
  • mleté chilli
  • rybí koření
  • 200 g hladké mouky na obalování
  • sladká mletá paprika
  • 500 ml oleje na smažení

    Postup přípravy::
  • Do misky nalijeme sójovou omáčku a worcester.
  • Přidáme papriku chilli koření, rozdrcený česnek, vejce, osolíme a vše dobře promícháme.
  • Z kapří půlky odstraníme kosti filetováním pomocí nože (lze prý koupit i kapří filet bez kostí, ale kde to opravdu nevím!).
  • Vykostěnou kapří půlku nakrájíme tak, abychom získali hranolky.
  • Hranolky obalíme v připravené kořeněné marinádě a necháme chvíli odležet.
  • Pak hranolky klademe na pánev do rozpáleného oleje a usmažíme je dozlatova.
  • Vhodnou přílohou mohou být vařené brambory, zeleninový salát nebo toasty nebo můžeme zkusit podávat s lehkým bramborovým salátem.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME

    [CNW:Counter]