Jogurtové krabí karbanátky z krabích tyčinek
(Lucie Bulíčková z Počátek v časopisu "Pošli recept", červenec 2009)
Suroviny:375 g krabích tyčinek, nakrájené150 g nízkotučného tvrdého sýra, nastrouhaný1 cibule, nasekaná nadrobno1 lžíce petrželové natě, nasekané1 lžíce sójové omáčkyšpetka soli a pepře1 vrchovatá lžíce bílého jogurtu1 lžíce plnotučné hořčice2 vejce2 lžíce hladké moukyšpetky sladké paprikystrouhanka na obalení
Příloha: bramborová kaše nebo vařené brambory s máslem
Postup přípravy:Krabí tyčinky nakrájíme na velmi drobné kousky, které smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem, drobně nasekanou cibulkou.Přidáme ještě petrželovou naťí, sójovou omáčkou, bílý jogurt, hořčicí, vejce, hladkou moukou, papriku, sůl a pepř.Směs důkladně zamícháme a necháme asi hodinu odpočinout v lednici.Z vychlazené směsi vytvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.Poznámka: Pokud se nám zdá při tvoření karbanátek hmota příliš řídká, zahustíme ji patřičně hladkou moukou.Vytvarované karbanátky obalujeme ve strouhance a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.Podáváme obložené bramborovou kaší a syrovou zeleninou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME