Jogurtové krabí karbanátky z krabích tyčinek
(Lucie Bulíčková z Počátek v časopisu "Pošli recept", červenec 2009)

Jogurtové krabí katbanátkySuroviny:
  • 375 g krabích tyčinek, nakrájené
  • 150 g nízkotučného tvrdého sýra, nastrouhaný
  • 1 cibule, nasekaná nadrobno
  • 1 lžíce petrželové natě, nasekané
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • špetka soli a pepře
  • 1 vrchovatá lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • špetky sladké papriky
  • strouhanka na obalení
    Příloha: bramborová kaše nebo vařené brambory s máslem

    Postup přípravy:
  • Krabí tyčinky nakrájíme na velmi drobné kousky, které smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem, drobně nasekanou cibulkou.
  • Přidáme ještě petrželovou naťí, sójovou omáčkou, bílý jogurt, hořčicí, vejce, hladkou moukou, papriku, sůl a pepř.
  • Směs důkladně zamícháme a necháme asi hodinu odpočinout v lednici.
  • Z vychlazené směsi vytvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
  • Poznámka: Pokud se nám zdá při tvoření karbanátek hmota příliš řídká, zahustíme ji patřičně hladkou moukou.
  • Vytvarované karbanátky obalujeme ve strouhance a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
  • Podáváme obložené bramborovou kaší a syrovou zeleninou.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME

    [CNW:Counter]