Mušle na estragonu
(Recept z obalu výrobku firmy Nowaco)

Suroviny:
  • 40 g mušlí "Mytilus Edulis", předvařených (mražený balíček váží 200 g)
  • l lžíce másla
  • 100 g šunky nakrájené na nudličky
  • mražený hrášek
  • 100 ml bílého vína
  • bílky ze 2 vajec natvrdo
  • sůl, pepř
  • estragon
    Na omáčku:
  • 2 vařené žloutky
  • 40 g smetanového taveného sýra
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička vinného octa

    Postup přípravy:
  • Na másle orestujeme rozmrazené mušle spolu s pokrájenou šunkou.
  • Zastříkneme vínem a dusíme 15 minut, přidáme mražený hrášek, nakrájené vařené bílky, sůl, pepř a estragon.
  • V misce rozetřeme vařené žloutky, tavený smetanový sýr, olej, a vinný ocet na omáčku.
  • Tuto omáčku vmícháme do měkkých mušlí a podáváme s brambory, nebo těstovinami.

    Poznámka DDK:
    Z těchto mušlí můžeme též připravit mořský koktejl, např. v kombinaci s krevetami a krabím masem (krabími tyčinkami).


    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]