Dary moře z Kanárských ostrovů
("Prima vařečka" TV Prima, březen 2001, podle moderátorky Hornové v TV)

Suroviny pro 4 porce:
  • 2 - 3 balíčky dary moře (Nowaco)
  • hodně másla
  • bylinky (např. libeček, aj.)
  • brambory ve slupce
  • 3-4 rajčata
    Příloha: brambory v mořské soli

    Postup přípravy:
  • Brambory uvaříme ve slupce v mořské vodě (respt vodě s mořskou solí).
  • Nemáme-li mořskou vodu po ruce nevadí pomůžeme si tak, že brambory uvaříme do měkka ve vodě,ve které jsme rospustili hodně soli (tj. v koncentraci obobné koncentraci soli v mořské vodě).
  • Raději přidáme ještě trochu; . . . no opravdu hodně soli, tolik, aby na se na bramborách po uvaření a oschnutí vytvořil po celém povrchu bílý povlak tvořících se solných krystalků.
  • Vytvoříme tři obdélníkové misky z alobalu takových rozměrů, aby se vešli na jeden jediný plech.
  • Do jedné z těchto misek z alobalu nasypeme spařené nebo krátce povařené mořské plody. Pozor! Čím déle mořské plody vaříme, tím více jsou gumovější.! Proto je musíme jen krátce tepelně upravit vařením ve vodě. Na vrstvu mořských plodů položíme hodně másla a zasypeme oblíbenými bylinkami.
  • Na druhou misku položenou na plechu naklademe rajčata ve slupkách a na třetí misku pak dáme "v mořské vodě" uvařené celé brambory i s jejich šedivou solnou vrstvou a vytvořenými solnými krystalky.
  • Vše dáme krátce zapéci do trouby na 10-15 minut.
  • Podáváme na jednom talíři všechny tři pokrmy.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]