Krevety v kokosu
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)
Drobné krevetky - se u nás prodávají v normálních obchodech zmrazené oloupané či neloupané a jsou již předvařené. Stačí proto krátká tepelná úprava vařením a nebo opečením. Po delším tepelném namáhání krevetky zvrdnou! Neloupané krevety necháme částečně rozmrazit, pak jim snadno odtrhneme hlavičku s poněkud vyčítavými černými očičkami. Odstraníme pod hlavičkou umístěné černé střívko a pak se poměrně snadno odtrhneme nožičky a sloupneme obal, ale ocásek ponecháme. Využijeme ho při jídle k uchopení, když maso labužnicky ukřupujeme. Ocásek po jídle zahodíme. Krevety můžeme podávat po tepelné úpravě také neloupané a "zábavu" s odstraňováním uvedených částí ponecháme hostům.
Suroviny:
  • 12 velkých tygřích krevet
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce strouhaného kokosu
  • 2 vejce
  • 2/3 šálku mléka
  • olej na smažení
  • toastový chléb
    Na oblohu: pažitka,citrón, petrželka, mletý pepř
    Příloha: topinky

    Postup přípravy:
  • Krevety očistíme a oloupeme, pokapeme citrónem a obalíme ve vajíčku smíchaným s mlékem.
  • Potom je obalíme ve směsi kokosové moučky, pepře, česneku soli a trochy citrónové šťávy.
  • Prudce a krátce je na horkém oleji osmažíme dozlatova.
  • Podáváme na toastech opečených na másle dokřupava.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]