Krevety v županu - Gambasen gabardinas
("Dvě dámy při těle", TV Spektrum, 2001, argentinská kuchyně)
Suroviny:tenké těsto (nahradíme tence vyváleným nudlovým těstem) tygří krevetky, oloupané rozpuštěné máslo chilli pasta olej
Příloha: zapijíme červeným vínem
Postup přípravy:Koupíme pláty tenkého těsta; když balíček rozbalíme, musíme plátky uchovávat pod mokrou utěrkou, jinak strašně rychle ztvrdnou. (U nás si musíme plátky vyválet z nudlového těsta, než se objeví toto tenké těsto jako polotovar i v našich marketech - DDK). Vezmeme plát, přeložíme na půlku a přeřízneme podél a znovu přeložíme. Získáme tak pásek asi 10 cm široký vytvořený z několika vrstev tenkého těsta.Takto připravený pásek potřeme rozpuštěným máslem.To potření máslem je velmi důležité, jinak těsto ztvrdne a nebude mít žádnou chuť.Vezmeme červenou pastu z červených papriček "chalapeňo", můžeme vzít i chilli pastu.Po pokud v ní však není obsažen olej pak ho musíme trochu přidat, jinak budou krevety příliš suché, nebo také můžeme pro změnu použít zelenou pastu "chalapeňo".Na proužek těsta položíme hromádku pasty a pak oloupané tygří krevety; na.nich je příjemné to, že mívají jen zřídka na zádech tu velkou žílu, kterou bychom museli pracně odstraňovat.Ocásek ponecháme kpukat ven, ten bude používán při jídle jako držátko.Krevetu položíme tedy na hromádku pikantní pasty tak, aby ji ocásek vykukoval, jednou to obalíme dokola a těsto potřeme máslem.Tak pokračujeme v balení a uděláme to asi třikrát, úprotože balíček musí být velmi dobře zabalený.Pak jej ještě naposledy potřeme máslem, aby nám pěkně držel pohromadě a odřízneme od zbytku těsta a okraje dobře přimáčkneme až uzlíček pěkně drží.Položíme balíčky vždy spojem dolů na vymazaný pekáček a tak pokračujeme až naplníme celý plech. Plech vložíme do trouby tak na 7 až 10 minut.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME