Krevety v županu - Gambasen gabardinas
("Dvě dámy při těle", TV Spektrum, 2001, argentinská kuchyně)

Suroviny:
  • tenké těsto (nahradíme tence vyváleným nudlovým těstem)
  • tygří krevetky, oloupané
  • rozpuštěné máslo
  • chilli pasta
  • olej

  • Příloha: zapijíme červeným vínem

    Postup přípravy:
  • Koupíme pláty tenkého těsta; když balíček rozbalíme, musíme plátky uchovávat pod mokrou utěrkou, jinak strašně rychle ztvrdnou. (U nás si musíme plátky vyválet z nudlového těsta, než se objeví toto tenké těsto jako polotovar i v našich marketech - DDK).
  • Vezmeme plát, přeložíme na půlku a přeřízneme podél a znovu přeložíme.
  • Získáme tak pásek asi 10 cm široký vytvořený z několika vrstev tenkého těsta.
  • Takto připravený pásek potřeme rozpuštěným máslem.
  • To potření máslem je velmi důležité, jinak těsto ztvrdne a nebude mít žádnou chuť.
  • Vezmeme červenou pastu z červených papriček "chalapeňo", můžeme vzít i chilli pastu.
  • Po pokud v ní však není obsažen olej pak ho musíme trochu přidat, jinak budou krevety příliš suché, nebo také můžeme pro změnu použít zelenou pastu "chalapeňo".
  • Na proužek těsta položíme hromádku pasty a pak oloupané tygří krevety; na.nich je příjemné to, že mívají jen zřídka na zádech tu velkou žílu, kterou bychom museli pracně odstraňovat.
  • Ocásek ponecháme kpukat ven, ten bude používán při jídle jako držátko.
  • Krevetu položíme tedy na hromádku pikantní pasty tak, aby ji ocásek vykukoval, jednou to obalíme dokola a těsto potřeme máslem.
  • Tak pokračujeme v balení a uděláme to asi třikrát, úprotože balíček musí být velmi dobře zabalený.
  • Pak jej ještě naposledy potřeme máslem, aby nám pěkně držel pohromadě a odřízneme od zbytku těsta a okraje dobře přimáčkneme až uzlíček pěkně drží.
  • Položíme balíčky vždy spojem dolů na vymazaný pekáček a tak pokračujeme až naplníme celý plech.
  • Plech vložíme do trouby tak na 7 až 10 minut.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]