Smažené dary moře
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová, "1000 oblíbených receptů z celého světa", Columbus Praha, 2000)
Suroviny:2-3 balíčky "dary moře" (Nowaco), nebo 200 g předvařených olihní, 200 g modrých tygřích krevet oloupaných150 g mladých sleďůolej50 g hladké mouky1 lžička sušené bazalkysůl a pepřPři podávání: česnek v majonéze a čtvrtky citrónu
Příloha: pečivo
Postup přípravy:Opláchneme olihně, krevety i sledě, olihně pokrájíme na prstýnky; chapadla necháme vcelku.Na pánvi rozehřejeme olej na 180-190 °C (správnou teplotu poznáme tak, že do rozpáleného oleje vložená kůrka chleba během 30 vteřin zhnědne).Mezitím do misky rozmícháme rozdrcenou sušenou bazalku, sůl a pepř a v této směsi pak obalujeme kousky masa z mořských potvůrek.Vždy z každé setřeseme přebytečnou mouku a vložíme je do oleje.Smažíme tak 2-3 minuty dozlatova a dokřupava, jednotlivé osmažené kousky pak vyjímáme a pokládáme na papírové ubrousky k odstranění nadbytečného oleje. Podáváme s česnekovou majonézou a citrónem.
ZPĚT do kapitolyHOME