Grilovaná ryba v alobalu
(Michal Málek: "Grill a Barbecue pro všechny", podle Jo Anne Merrill)

Suroviny:
  • 1/2 kg rybích filetů
  • 2 lžíce másla
  • 1/4 hrnku citrónové šťávy
  • 1 lžíce usekané čerstvé petrželky
  • 1 lžička čerstvého kopru
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky sladké papriky
  • 1 menší cibule na tenké plátky

  • Příloha: čerstvý chléb, brambory

    Postup přípravy:
  • Z alobalu připravíme 4 čtverce pro 4 porce ryb a na alobal položíme rybí filety.
  • V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme citrónovou šťávu, petrželku, kopr, sůl a pepř.
  • Suroviny vzájemně rozmícháme a pak nalijeme na porce z ryby.
  • Pak je poprašíme paprikou a navrch dáme kolečka cibule.
  • Alobal dobře zabalíme, ale ne příliš těsně, aby se to mohlo v teple nafukovat (nebo uděláme v balíčku malilinkatou dírku) a grilujeme 5-7 minut.
    »Je přítmí. John spěchá. Potom uchystá na zítra pro Dorothy Kaynovou jídlo; do kousku plátna navlhčeného syrovátkou nastrouhat kokosový ořech; podusit na oleji pár malých cibulek a rajčat s kouskem česneku a bobkovým listem; mezitím ovařit mušle, vodu z vaření nechat vystydnout, zašlehat do ní kokosový ořech, případně kousek utřeného másla ; na prudkém ohni opéct lagustu, vykostit, nadrobno nasekat; v hodně světlém karamelu osmahnout kousky manga, avokada a na silná kolečka nakrájený grapefruit, přidat jeden hřebíček, kávovou lžičku konzumního rumu, tři sklenky sladkého bílého vína a všechno přes noc marinovat; druhý den opéct na ohni čerstvé ryby a při servírování je polít připravenou kokosovou marinádou k pečeným rybám.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]