Rybí smetanové sauté
(Prima vařečka", TV Prima, leden 2001, dietní jídlo)
Suroviny:500 g rybího filé 1 cibule, na půlkolečka200 g brokolice, na růžičky1 pórek1 žlutá paprika, na proužky1 kysaná smetana1 bílý jogurtolivový olejsůl, pepřmuškátový oříšek
Příloha: brambory
Postup přípravy:Filé nakrájíme na kostičky a osolíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky (půlkolečka) papriku na proužky a brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky.Brokolici s paprikou krátce ponoříme do vařící vody (blanžírujeme) a pak scedíme. Kostky z ryby vložíme na rozpálený olej a orestujeme.Přidáme zeleninu, zalijeme troškou vývaru ze zeleniny, dochutíme solí, pepřem muškátovým oříškem a povaříme. Když se přebytečná voda odpaří, přidáme smetanu s bílým jogurtem, zamícháme, krátce prohřejeme a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME