Zapečené rybí filé se zeleninou
("Prima vařečka, TV Prima, leden 2001, dietní pokrm)

Suroviny:
  • 500 g rybího filé
  • 2 větší rajčata, na měsíčky
  • 2 menší cukety
  • 1 cibule, na kolečka
  • 300 g brokolice, na růžičky
  • 250 g strouhaného sýra
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • tuk na vymazání pekáčku
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř
  • petrželka
    Příloha: celozrnné pečivo

    Postup přípravy:
  • Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme.
  • Připravíme cibuli a brokolici a dáme povařit do vývaru asi 8 minut.
  • Zeleninu vyjmeme cedníkem a do stejného vývaru po zelenině dáme krátce povařit i filety.
  • Vymažeme si zapékací misku do které následně vložíme uvařenou zeleninu a filety.
  • Posolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
  • Vše zasypeme sýrem a vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C.
  • Hotové jídlo posypeme sekanou petrželkou.
  • Doporučená příloha je celozrnné pečivo.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]