Zapečené rybí filé se zeleninou
("Prima vařečka, TV Prima, leden 2001, dietní pokrm)
Suroviny: 500 g rybího filé2 větší rajčata, na měsíčky2 menší cukety1 cibule, na kolečka 300 g brokolice, na růžičky250 g strouhaného sýra500 ml zeleninového vývaru tuk na vymazání pekáčkumuškátový oříšeksůl, pepřpetrželka
Příloha: celozrnné pečivo
Postup přípravy:Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme.Připravíme cibuli a brokolici a dáme povařit do vývaru asi 8 minut.Zeleninu vyjmeme cedníkem a do stejného vývaru po zelenině dáme krátce povařit i filety.Vymažeme si zapékací misku do které následně vložíme uvařenou zeleninu a filety.Posolíme, opepříme a ochutíme muškátem.Vše zasypeme sýrem a vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C.Hotové jídlo posypeme sekanou petrželkou.Doporučená příloha je celozrnné pečivo.
ZPĚT do kapitolyHOME