Rybí pudink s rajskou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)

Suroviny:
  • 250 g rybího masa
  • sůl
  • pepř
  • 100 g žemlí
  • 2 vejce
  • 1 lžička strouhaného sýra
  • 1 lžička hrubé mouky
  • 60 g másla strouhanka
    Příloha: pečivo

    Postup přípravy:
  • Syrové nebo krátce podušené a odkostěné rybí maso rozsekáme na drobné kousky.
  • Přidáme ve vodě namočené vymačkané žemle, celá vejce, sůl, pepř, strouhaný sýr a rozpuštěné, ale již schlazené máslo.
  • Dobře vše promícháme a vrstvu vložíme do vymazané a strouhankou vysypané pudinkové, nebo jiné formy.
  • Na tuto vrstvu vložíme vrstvu rybího masa nakrájeného na kousky, pak osolíme a opepříme.
  • Tímto způsobem pokračujeme a končíme vrstvou nádivky; plníme jen do 3/4 objemu formy.
  • Pudink vaříme ve vodní páře asi jednu hodinu; to provedeme tak, že formu vložíme na plech s vodou a dáme do trouby.
  • K pudinku podáváme hutnější rajskou omáčku.
    Rajskou omáčku připravíme:
  • Z másla, mouky, rajského protlaku (nebo rajských jablíček) a bazalky.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]