Rybí pudink s rajskou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)
Suroviny:250 g rybího masasůlpepř100 g žemlí2 vejce1 lžička strouhaného sýra1 lžička hrubé mouky60 g másla strouhanka
Příloha: pečivo
Postup přípravy:Syrové nebo krátce podušené a odkostěné rybí maso rozsekáme na drobné kousky.Přidáme ve vodě namočené vymačkané žemle, celá vejce, sůl, pepř, strouhaný sýr a rozpuštěné, ale již schlazené máslo.Dobře vše promícháme a vrstvu vložíme do vymazané a strouhankou vysypané pudinkové, nebo jiné formy.Na tuto vrstvu vložíme vrstvu rybího masa nakrájeného na kousky, pak osolíme a opepříme.Tímto způsobem pokračujeme a končíme vrstvou nádivky; plníme jen do 3/4 objemu formy.Pudink vaříme ve vodní páře asi jednu hodinu; to provedeme tak, že formu vložíme na plech s vodou a dáme do trouby.K pudinku podáváme hutnější rajskou omáčku.
Rajskou omáčku připravíme:Z másla, mouky, rajského protlaku (nebo rajských jablíček) a bazalky.
ZPĚT do kapitolyHOME