Zapečené rybí filé v rýži
("Chuťovky", TV Markýza, září 2000, podle Jána Lehotského)
Suroviny:
500 g rybího filé
paprika
sůl a pepř
olej na smažení
kečup
200 g strouhaný sýr
Příloha:
ochucená rýže
Na ochucenou rýži
1 kg rýže
2 větší cibule
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky koriandru, 1 lžička kari
2 bobkové listy
sůl, pepř
Postup přípravy:
Filé naložíme na chvíli do mléka, osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou s paprikou.
Zvlášť na oleji osmahneme cibuli, a když zesklovatí přidáme chilli, koriandr, kari, bobkové listy, sůl a pepř.
Krátce orestujeme koření s cibulkou a přidáme dobře propranou rýži za míchání osmahneme.
Přidáme horkou vodu (v množství dvojnásobného objemu rýže), pánev přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Mezitím vymažeme pekáč máslem, do kterého navršíme souvislou vrstvu rýže (asi polovinou množství rýže pokryjeme dno).
Na rýži naklademe plátky opečeného rybího filé jako druhou vrstvu, polijeme kečupem a bohatě zasypeme strouhaným sýrem.
Pak navrstvíme druhou polovinu ochucené rýže a zase zasypeme sýrem.
Nakonec povrch ozdobíme mřížkou z kečupu a vše zapečeme během asi 15 minut.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME