Zapečené rybí filé v rýži
("Chuťovky", TV Markýza, září 2000, podle Jána Lehotského)

Suroviny:
  • 500 g rybího filé
  • paprika
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
  • kečup
  • 200 g strouhaný sýr

    Příloha: ochucená rýže
  • Na ochucenou rýži
  • 1 kg rýže
  • 2 větší cibule
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky koriandru, 1 lžička kari
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř
  • Postup přípravy:
  • Filé naložíme na chvíli do mléka, osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou s paprikou.
  • Zvlášť na oleji osmahneme cibuli, a když zesklovatí přidáme chilli, koriandr, kari, bobkové listy, sůl a pepř.
  • Krátce orestujeme koření s cibulkou a přidáme dobře propranou rýži za míchání osmahneme.
  • Přidáme horkou vodu (v množství dvojnásobného objemu rýže), pánev přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
  • Mezitím vymažeme pekáč máslem, do kterého navršíme souvislou vrstvu rýže (asi polovinou množství rýže pokryjeme dno).
  • Na rýži naklademe plátky opečeného rybího filé jako druhou vrstvu, polijeme kečupem a bohatě zasypeme strouhaným sýrem.
  • Pak navrstvíme druhou polovinu ochucené rýže a zase zasypeme sýrem.
  • Nakonec povrch ozdobíme mřížkou z kečupu a vše zapečeme během asi 15 minut.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]