Marinovaná ryba opečená na pánvi
(Dale Snifer:"Let's eat", TV MAX1, 1999)

Suroviny:
  • rybí maso bez kůže na čtyři filety
    Na bylinkovou marinádu:
  • olej, citrónová kůra, bylinky - bazalka, petržel, kopr nebo sušený kopr a tymián
  • sůl a hodně černého pepře
    Příloha: rýže

    Postup přípravy:
    Příprava bylinkové marinády:
  • Marinádu připravíme z nakrájené citrónové kůry (odkrojíme škrabkou na brambory z citrónu pásky citrónové kůry) na drobnější kousky, čerstvé bazalky, petržele, případně kopru.
  • Pokud nemáme čerstvé bylinky můžeme použít sušený tymián a kopr.
  • Vše promícháme s olejem, solí, černým pepřem.
    Marinování a opečení ryby:
  • Rybí maso seřízneme na tenčí filety a obalíme je v připravené bylinkové marinádě.
  • Necháme asi 20 minut v chladničce rozležet.
  • Rozpálíme na pánvi malé množství oleje (nebo ani nemusíme použít olej) a opečeme rybí filety.
  • Platí zásada, že rybu pečeme 3/4 z celkového času na jedné straně a zbytek tj. 1/4 celkového času na straně druhé.
  • Teplota na pánvi nesmí klesnout, maso by pustilo šťávu, proto nesmažíme současně velký počet filetů.
  • Jako příkrm podáváme opečenou rýži.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]