Marinovaná ryba opečená na pánvi
(Dale Snifer:"Let's eat", TV MAX1, 1999)
Suroviny:rybí maso bez kůže na čtyři filety
Na bylinkovou marinádu:olej, citrónová kůra, bylinky - bazalka, petržel, kopr nebo sušený kopr a tymiánsůl a hodně černého pepře
Příloha: rýže
Postup přípravy:
Příprava bylinkové marinády: Marinádu připravíme z nakrájené citrónové kůry (odkrojíme škrabkou na brambory z citrónu pásky citrónové kůry) na drobnější kousky, čerstvé bazalky, petržele, případně kopru.Pokud nemáme čerstvé bylinky můžeme použít sušený tymián a kopr. Vše promícháme s olejem, solí, černým pepřem.
Marinování a opečení ryby:Rybí maso seřízneme na tenčí filety a obalíme je v připravené bylinkové marinádě.Necháme asi 20 minut v chladničce rozležet.Rozpálíme na pánvi malé množství oleje (nebo ani nemusíme použít olej) a opečeme rybí filety.Platí zásada, že rybu pečeme 3/4 z celkového času na jedné straně a zbytek tj. 1/4 celkového času na straně druhé.Teplota na pánvi nesmí klesnout, maso by pustilo šťávu, proto nesmažíme současně velký počet filetů.Jako příkrm podáváme opečenou rýži.
ZPĚT do kapitolyHOME