New-Orleánské vařené rybí gambo
("Prima varečka" TV Prima, únor 2001, Jirka Král - český kuchař z LA, americká kuchyně)
Suroviny:1 kg rybího masa (nejlépe 3 druhy)2 velké rajčata 1 velká cibule1 červená paprika, na proužky ("julienne")1 zelená paprika, na proužky ("julienne")1/2 šálku ostrého kečupu1/2 šálku rajského protlaku1 feferonka 1 litr vody2 kostky bujónu1/2 kg uzené klobásky, na oválky2 lžíce škrobové moučkybílé vínoworcester sůl
Příloha: chléb
Postup přípravy:Ryby nejprve spaříme: do velkého hrnce s vařící vodou vložíme rybí maso, zeleninu (papriky a feferonku, cibuli).Přidáme ještě nakrájené klobásy, rajčata, protlak, kečup, víno, worcester a bujón.Ponecháme vařit asi 10 až 15 minut.Pak osolíme a zahustíme škrobovou vodou.
ZPĚT do kapitolyHOME