New-Orleánské vařené rybí gambo
("Prima varečka" TV Prima, únor 2001, Jirka Král - český kuchař z LA, americká kuchyně)

Suroviny:
  • 1 kg rybího masa (nejlépe 3 druhy)
  • 2 velké rajčata
  • 1 velká cibule
  • 1 červená paprika, na proužky ("julienne")
  • 1 zelená paprika, na proužky ("julienne")
  • 1/2 šálku ostrého kečupu
  • 1/2 šálku rajského protlaku
  • 1 feferonka
  • 1 litr vody
  • 2 kostky bujónu
  • 1/2 kg uzené klobásky, na oválky
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • bílé víno
  • worcester
  • sůl
    Příloha: chléb

    Postup přípravy:
  • Ryby nejprve spaříme: do velkého hrnce s vařící vodou vložíme rybí maso, zeleninu (papriky a feferonku, cibuli).
  • Přidáme ještě nakrájené klobásy, rajčata, protlak, kečup, víno, worcester a bujón.
  • Ponecháme vařit asi 10 až 15 minut.
  • Pak osolíme a zahustíme škrobovou vodou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]