Pečený platýz s kapustou a mrkví
("Prima vařečka, TV Prima, říjen 2000)

Suroviny:
  • 150 g plátku platýze
  • 400 ml rybího vývaru nebo bujónu
  • 3 lžičky oleje
  • sůl, bílý pepř
  • 300 g mrkve
  • 200 g kapusty
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce balsamikového octa
  • čerstvý koriandr
  • 1 lžička javorového syrupu (medu)
    Příloha: rýže, brambory

    Postup přípravy:
  • Rybu osmahneme z každé strany asi minutu, osolíme, opepříme a uschováme v teple.
  • Mrkev a kapustu nakrájíme na menší kousky; chilli papričku zbavíme jader a nakrájíme na kolečka.
  • Zeleninu osmahneme na zbytku oleje, ochutíme octem a javorovým sirupem (medem).
  • Na talíři ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]