Vařené závitky z platýze s cuketou a koprovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)
Suroviny: 4 filety z platýze bez kůže 400 ml rybího bujónu 4 rajčata 2 cukety 4 lžíce másla sůl, pepř 4 šalotky 100 ml bílého vína kopr
Příloha: brambory
Postup přípravy:Rybí filety omyjeme, osolíme a opepříme a vložíme na ně pokrájený kopr.Pak stočíme maso do ruličky, sepneme párátkem nebo zabalíme do pečící folie a vaříme na mírném ohni pod bodem varu asi 6-8 minut.Roličky ryby vyjmeme a odstraníme fólii a udržujeme v teple.Rajčata oloupeme a zbavíme se vnitřku, cukety pokrájíme na tenké plátky a opečeme na obou stranách, osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme také v teple.
Příprava omáčky:Šalotku zpěníme na másle a krátce na něm pak podusíme i rajčata, vše zalijeme vínem a povaříme.Do této omáčky vmícháme dvě lžíce másla a už ji nevaříme.Podle chuti osolíme, opepříme a na talířích zdobíme koprem.
ZPĚT do kapitolyHOME