Vařené závitky z platýze s cuketou a koprovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)

Suroviny:
  • 4 filety z platýze bez kůže
  • 400 ml rybího bujónu
  • 4 rajčata
  • 2 cukety
  • 4 lžíce másla
  • sůl, pepř
  • 4 šalotky
  • 100 ml bílého vína
  • kopr

  • Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Rybí filety omyjeme, osolíme a opepříme a vložíme na ně pokrájený kopr.
  • Pak stočíme maso do ruličky, sepneme párátkem nebo zabalíme do pečící folie a vaříme na mírném ohni pod bodem varu asi 6-8 minut.
  • Roličky ryby vyjmeme a odstraníme fólii a udržujeme v teple.
  • Rajčata oloupeme a zbavíme se vnitřku, cukety pokrájíme na tenké plátky a opečeme na obou stranách, osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme také v teple.
    Příprava omáčky:
  • Šalotku zpěníme na másle a krátce na něm pak podusíme i rajčata, vše zalijeme vínem a povaříme.
  • Do této omáčky vmícháme dvě lžíce másla a už ji nevaříme.
  • Podle chuti osolíme, opepříme a na talířích zdobíme koprem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]