Grilované marinované rybí filety - Fancy Fish Fillets
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 80, pro 4 porce)

Suroviny:
  • 450 g čerstvé nebo mrazené ryby (mořský jazyk neboli platýz aj.)
  • 55 ml vody
  • 55 ml suchého vína
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 lžičky instantního kuřecího bujónu
  • rostlinný olej na pečení
  • 225 g mrazených mrazených růžičkové kapusty
  • 175 g nízkotučného jogurtu
  • 4 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžíce nového koření
    Příloha:brambory

    Postup přípravy:
  • Rozmrazené nebo naporcované čerstvé filety vložíme do PE sáčku, přidáme marinádu připravenou z vody, vína, bazalky, a granulek bujónu.
  • Ponecháme zde marinovat asi hodinu při pokojové teplotě nebo 6 hodin v chladnici.
  • Během této doby jednou až dvakrát sáček s masem otočíme a maso v marinádě promneme.
  • Pak maso dobře osušíme a marinádu si uchováme.
  • Z rybího masa nařežeme filety asi 30 x 19 x 5 cm a vložíme je na pečící misku s olejem a peečeme nezakryté při 230 °C dokud není maso upečené.
  • Předpokládejme dobu asi 5-6 minut na každý 1 cm tloušťky porce.
    Připravíme kapustičkovou omáčku
  • Na středně velké pánvi uvaříme kapustičky podle návodu na balení.
  • Potom je dobře osušíme, případně je rozřízneme napůl.
  • Ve stejné pánvi smícháme jogurt s kukuřičnou moukou. a za míchání přidáme uschovanou marinádu a přidáme nové koření.
  • Stále mícháme a odvařujeme kapalinu, až ji zahustíme že se tvoří u dna bubliny a pak ještě asi 2 minuty přidáme.
  • Kapustičky zamícháme do omáčky a prohřejeme.
  • Rybu dáme na talíř a polijeme připravenou omáčkou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]