Grilované marinované rybí filety - Fancy Fish Fillets
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 80, pro 4 porce)
Suroviny:450 g čerstvé nebo mrazené ryby (mořský jazyk neboli platýz aj.)55 ml vody55 ml suchého vína1/2 lžičky sušené bazalky1/2 lžičky instantního kuřecího bujónurostlinný olej na pečení225 g mrazených mrazených růžičkové kapusty175 g nízkotučného jogurtu4 lžíce kukuřičné mouky 1 lžíce nového koření
Příloha:brambory
Postup přípravy:Rozmrazené nebo naporcované čerstvé filety vložíme do PE sáčku, přidáme marinádu připravenou z vody, vína, bazalky, a granulek bujónu.Ponecháme zde marinovat asi hodinu při pokojové teplotě nebo 6 hodin v chladnici.Během této doby jednou až dvakrát sáček s masem otočíme a maso v marinádě promneme.Pak maso dobře osušíme a marinádu si uchováme.Z rybího masa nařežeme filety asi 30 x 19 x 5 cm a vložíme je na pečící misku s olejem a peečeme nezakryté při 230 °C dokud není maso upečené.Předpokládejme dobu asi 5-6 minut na každý 1 cm tloušťky porce.
Připravíme kapustičkovou omáčkuNa středně velké pánvi uvaříme kapustičky podle návodu na balení.Potom je dobře osušíme, případně je rozřízneme napůl.Ve stejné pánvi smícháme jogurt s kukuřičnou moukou. a za míchání přidáme uschovanou marinádu a přidáme nové koření.Stále mícháme a odvařujeme kapalinu, až ji zahustíme že se tvoří u dna bubliny a pak ještě asi 2 minuty přidáme. Kapustičky zamícháme do omáčky a prohřejeme.Rybu dáme na talíř a polijeme připravenou omáčkou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME