Grilovaná makrela s rajčaty a hráškovými lusky
("Prima varečka" TV Prima, březen 2001, 4 porce)
Suroviny:4 čerstvé makrely4 větší rajčata, oloupaná nakrájená na měsíčky bez dužiny250 g hráškových luskůolivový olejčerstvá bazalka, nakrájená portské vínocitrónsůl, pepř500 g bramboršafrán100 g másla
Příloha: brambory se šafránem
Postup přípravy:Makrelu opláchneme, osušíme, nakrojíme kůži po obou stranách osolíme, zakápneme citrónem a okořeníme jemně nasekanou bazalkou. Pečeme na grilu nebo v pánvi. Na olivovém oleji orestujeme rajčata společně s hráškovými lusky, ochutíme solí, pepřem a na nudličky nakrájenou bazalkou.Krátce ohřejeme a přidáme portské víno a získanou omáčku přeléváme přes grilovanou makrelu.Podáváme se šafránovými brambory
ZPĚT do kapitolyHOME