Grilovaná makrela s rajčaty a hráškovými lusky
("Prima varečka" TV Prima, březen 2001, 4 porce)

Suroviny:
  • 4 čerstvé makrely
  • 4 větší rajčata, oloupaná nakrájená na měsíčky bez dužiny
  • 250 g hráškových lusků
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka, nakrájená
  • portské víno
  • citrón
  • sůl, pepř
  • 500 g brambor
  • šafrán
  • 100 g másla
    Příloha: brambory se šafránem

    Postup přípravy:
  • Makrelu opláchneme, osušíme, nakrojíme kůži po obou stranách osolíme, zakápneme citrónem a okořeníme jemně nasekanou bazalkou.
  • Pečeme na grilu nebo v pánvi.
  • Na olivovém oleji orestujeme rajčata společně s hráškovými lusky, ochutíme solí, pepřem a na nudličky nakrájenou bazalkou.
  • Krátce ohřejeme a přidáme portské víno a získanou omáčku přeléváme přes grilovanou makrelu.
  • Podáváme se šafránovými brambory

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]