Rybí filet se zeleninovou omáčkou
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 80, 4 porce)

Suroviny:
  • 450 g mrazeného rybího filé
  • 1 střední mrkev nakrájená na kousky
  • 1 celer nakrájený na kousky
  • 220 ml smetany (sbíraného mléka)
  • 1 lžice kukuřičné mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžička sušeného kmínu
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Rybu rozmrazíme při pokojové teplotě asi během 20 až 30 minut, pak nakrájíme na porce, které vložíme na rošt do hrnce nad vařící vodou.
  • Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 12 až 14 minut - až je maso správně měkké (provedeme test vidličkou).
  • Mezitím připravíme omáčku na malé pánvi, na které vaříme mrkev, celer v malém množství osolené vody po dobu asi 5 minut, až jsou křehké.
  • Na stejné pánvi smícháme mléko, kukuřičnou mouku, sůl a kmín.
  • Vaříme a mícháme do zhoustnutí a když už vystupují ode dna bublinky, pak ještě asi dvě minuty pokračujeme ve vaření.
  • Přidáme zeleninu a prohřejeme ji, rybu opatrně přemístíme na talíř a podáváme ji přelitou připravenou omáčkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]