Dušený halibut s jogurtovou omáčkou - Poached Halibut in Tangy Lime Sauce
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 44)
Suroviny:4 porce malého mrazeného halibuta, asi po 125 g1/3 jemně nastrouhané citrónové kůry3 lžíce citrónové šťávy 1/2 lžičky sušené rozmarýnky220 ml vody1/4 lžičky soli1/8 lžičky pepře
Na omáčku:125 g nízkotučného jogurtu1 lžíce hladké mouky
191 cal
Příloha: brambory, těstoviny
Postup přípravy:Rozmrazíme rybu a mezitím na pánvi smícháme citrónovou kůru, citrónovou šťávu, rozmarýn, vodu, sůl, pepř. Přidáme na pánev rozmrazenou rybu a uvedeme vodu do varu a plamen zmírníme.Po pokličkou dusíme 8 až 10 minut, až je ryba správně měkká (zkusíme vidličkou).Rybí porce přeneseme na servírovací talíře, ale na pánvi necháme kapalinu z vaření ryby jako základ omáčky.
Příprava rybí jogurtové omáčky:Kapalinu po uvařené rybě uvedeme do varu a vyvaříme ji na objem asi 110 ml a zmírníme plamen.V malé misce smícháme jogurt s moukou a směs nalijeme ji do horké směsi na pánvi a varem zahustíme a ještě asi minutu povaříme.Při podávání přelijeme lžící porce ryby touto omáčkou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME