Opečený uzený losos se špenátovými nudlemi
("Prima vařečka, TV Prima, září 2000)
Suroviny:400 g zelených těstovin1 svazek pažitky4 plátky uzeného lososa
Na omáčku:2 mrkve2 jarní cibulky2-3 lžíce másla100 ml bílého vína 400 g smetany50 g strouhaného sýrasůl a pepř
Příloha: špenátové nudle
Postup přípravy:Mrkev, cibulky a kousek lososa nakrájíme na tenké plátky a opečeme na másle.Zalijeme vínem, přidáme smetanu a povaříme, sejmeme z plotny a vmícháme strouhaný sýr, osolíme, opepříme.Špenátové nudle (zelené) uvaříme do poloměkka v osolené vodě, slijeme, necháme okapat, polijeme omáčkou a poklademe plátky lososa.Solíme opatrně s ohledem na slanost uzeného lososa.
ZPĚT do kapitolyHOME