Losos na jehle v alobalu s havajskou omáčkou
("Prima vařečka, TV Prima, říjen 2000)
Suroviny:400 g vykostěného lososa 2 cibule anglická slanina papriky různých barev
Na marinádu: bobkový list, tymián, jalovec, olej, sůl
Na havajskou omáčku: čerstvý zázvor majonéza česnek
Příloha: brambory
Postup přípravy:Rybu nakrájíme na kousky a naložíme do oleje spolu bobkovým listem, tymiánem, pepřem jalovcem.Pak rybí maso napícháme na špíz střídavě se slaninou, paprikou, cibulí.Vše pak zabalíme do alobalu a dáme upéci do trouby při 200 °C na dobu 10-15 minut.Podáváme s havajskou omáčkou.
Příprava havajské omáčky:Omáčku připravíme z jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru zamíchaného do majonézy a s přídavkem česneku podle chuti.
ZPĚT do kapitolyHOME