Losos na jehle v alobalu s havajskou omáčkou
("Prima vařečka, TV Prima, říjen 2000)

Suroviny:
  • 400 g vykostěného lososa
  • 2 cibule
  • anglická slanina
  • papriky různých barev
    Na marinádu:
  • bobkový list, tymián, jalovec, olej, sůl
    Na havajskou omáčku:
  • čerstvý zázvor
  • majonéza
  • česnek
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Rybu nakrájíme na kousky a naložíme do oleje spolu bobkovým listem, tymiánem, pepřem jalovcem.
  • Pak rybí maso napícháme na špíz střídavě se slaninou, paprikou, cibulí.
  • Vše pak zabalíme do alobalu a dáme upéci do trouby při 200 °C na dobu 10-15 minut.
  • Podáváme s havajskou omáčkou.
    Příprava havajské omáčky:
  • Omáčku připravíme z jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru zamíchaného do majonézy a s přídavkem česneku podle chuti.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]