Vařený losos se špenátem
(Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)
Suroviny: 600 g masa lososa 1 cibule 1 celerová nať 1 palice česneku bylinky: 2 bobkové listy, 1 lžička čerstvého tymiánu 300 ml suchého bílého vína 500 ml vinného octa
Na špenát: 500 g listového mraženého špenátu 1 lžíce rostlinného oleje 2 stroužky česneku 200 ml vývaru bílý pepř muškátový oříšek
Příloha: brambory
Postup přípravy:Lososa omyjeme a nakrájíme na jednotlivé porce.Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky, přidáme česnek, bobkový list, tymián, víno a ocet.Zalijeme vodou a přivedeme do varu.Po 15 minutách vložíme kousky ryby a vaříme asi 6 až 8 minut.
Příprava špenátu:Špenát vložíme do kastrůlku a podusíme asi dvě minuty, slijeme vodu a nahrubo jej nasekáme.Na oleji orestujeme nasekaný česnek a cibuli, přidáme špenát, vývar, sůl, pepř, muškátový oříšek. Vše podusíme asi tak 5 minut.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME