Sleď vařený v rajské omáčce
("Prima vařečka, TV Prima, prosinec 2000)
Suroviny:
1,5 kg filetů ze sledě 60 g másla 1 cibule 1 lžička papriky1 lžička rajského protlaku30 g hladké moukysůl ocet 300 ml vody olej
Příloha: brambory
Postup přípravy:Na másle zpěníme cibulku, zasypeme moukou, opepříme, přidáme rajský protlak, papriku a sůl.Tuto ochucenou jíšku rozvaříme s vodou na hustou omáčku, vložíme do ní na kousky nakrájenou očištěnou a vykuchanou rybu a povaříme 10 minut.
Poznámka DDK:
Ryby očistíme vykostíme - když je nejdříve vykucháme, důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Pak maso seřízneme ostrým nožem těsně podél páteře. Získáme maso téměř bez kostí, nějaké zbývající kostečky vytaháme pinsetou a maso naporcujeme. Stačí je rozříznout na poloviny podél páteře a tak získáme z každé ryby dva filety
ZPĚT do kapitolyHOME