Sleď vařený v rajské omáčce
("Prima vařečka, TV Prima, prosinec 2000)

Suroviny:
  • 1,5 kg filetů ze sledě
  • 60 g másla
  • 1 cibule
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 30 g hladké mouky
  • sůl
  • ocet
  • 300 ml vody
  • olej
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Na másle zpěníme cibulku, zasypeme moukou, opepříme, přidáme rajský protlak, papriku a sůl.
  • Tuto ochucenou jíšku rozvaříme s vodou na hustou omáčku, vložíme do ní na kousky nakrájenou očištěnou a vykuchanou rybu a povaříme 10 minut.

    Poznámka DDK:
    Ryby očistíme vykostíme
    - když je nejdříve vykucháme, důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Pak maso seřízneme ostrým nožem těsně podél páteře. Získáme maso téměř bez kostí, nějaké zbývající kostečky vytaháme pinsetou a maso naporcujeme. Stačí je rozříznout na poloviny podél páteře a tak získáme z každé ryby dva filety


    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]