Kapr na zeleném pepři a vanilce se smetanovou omáčkou
("Floyd v Africe, pořad TV Max1, recept z Madagaskaru, africká kuchyně)
Suroviny:
4-6 porcí kaprazelený pepřvanilkamandarinkový likérsmetanamáslozelená petrželka a citrón na obložení
Příloha:
Postup přípravy:Lehce osmažíme filety z kapra na másle po obou stranách.Osolíme, přidáme zelený pepř a osmažíme, abychom z něho vytáhli chuť a přidáme "mandarínkovou živou vodu" (nebo pomerančový likér).Z vypečené šťávy odstraníme filety a ze zbytku vyrobíme omáčku vyvařením na polovinu objemu a pak následným přidáním smetany a kousku másla.Stáhneme před tím plamen, přidáme čerstvou vanilku.Hotovou omáčku nalijeme na kapříka, na talíři obložíme petrželkou a citrónem a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME