Kapr na zeleném pepři a vanilce se smetanovou omáčkou
("Floyd v Africe, pořad TV Max1, recept z Madagaskaru, africká kuchyně)

Suroviny:
  • 4-6 porcí kapra
  • zelený pepř
  • vanilka
  • mandarinkový likér
  • smetana
  • máslo
  • zelená petrželka a citrón na obložení
    Příloha:

    Postup přípravy:
  • Lehce osmažíme filety z kapra na másle po obou stranách.
  • Osolíme, přidáme zelený pepř a osmažíme, abychom z něho vytáhli chuť a přidáme "mandarínkovou živou vodu" (nebo pomerančový likér).
  • Z vypečené šťávy odstraníme filety a ze zbytku vyrobíme omáčku vyvařením na polovinu objemu a pak následným přidáním smetany a kousku másla.
  • Stáhneme před tím plamen, přidáme čerstvou vanilku.
  • Hotovou omáčku nalijeme na kapříka, na talíři obložíme petrželkou a citrónem a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]