Štika vařená se špenátem
("Prima vařečka, TV Prima, leden 2000, dietní pokrm)

Suroviny:
  • 6 ks filátek mořské štiky (porce asi po 150 g)
  • sůl a pepř
  • 1 malá cibule
  • nové koření
  • tymián
  • 200 ml bílého vína
  • 500 g listového špenátu
  • čerstvý nastrouhaný oddenek zázvoru
  • muškátový květ
  • 120 g másla
  • 100 g strouhanky
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
    Do vody přidáme sůl, cibuli vcelku, koření, víno a asi 15 minut vaříme.
    Připravené porce mořské štiky osolíme, vložíme do vývaru a vaříme asi 10 minut.
    Ke konci varu přidáme k rybě spařit špenát.
    Uvařené porce štiky pak opatrně z vývaru vyjmeme a upravíme na nahřátou mísu.
    Špenát okořeníme zázvorem a muškátovým květem, navrstvíme jej na porce štiky a pokrm přelijeme rozehřátým máslem v němž jsme osmažili strouhanku.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]