Aljašský losos pečený v pekanové krustě - Alaska Salmon Bake with Pecan Crunch Coating
(Recept ze stránky allrecipes, vánoční recepty)
Pečený losos - v krustě ze strouhanky s jemně nasekanými pekanovými oříšky, může být i výtečným hlavním vánočním chodem!
Suroviny pro 6 porcí:3 lžíce dijónské hořčice3 lžíce rozpuštěného másla5 lžiček medu1/2 šálku čerstvé strouhanky1/2 šálku jemně nasekaných pekanových oříšků3 lžičky čerstvé petrželky, nasekané6 filetů lososa o váze 120 - 150 gsůl a pepř podle chuti6 měsíčků citrónu
Postup přípravy:Předehřejeme troubu na 200°C.V malé misce smícháme hořčici s máslem a medem.V jiné malé misce smícháme strouhanku s pekanovou drtí a petrželkou.Ochutíme porce lososa solí a pepřem a umístíme je na slabě pomaštěný pekáček (ohnivzdornou mísu).Každou porci potřeme hořčično-medovou směsí a na každou porci navršíme strouhankovo-oříškovou směs.Pečeme 10 minut na každých 2,5 cm tloušťky, měřeno v nejsilnější části, nebo až je losos hotov podle testu vidličkou.Podáváme zdobené citrónovými klínky.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME