Filé ze pstruha s omáčkou z cayenského pepře
("Prima vařečka", pořad TV Prima, září 2000)
Suroviny:300 g filé ze pstruha1 lžička citrónové šťávy20 g hladké mouky na obalenísůl
Na omáčku:500 ml smetany1-2 cibule cayenský pepř, podle chuti2 ks barevné kapie (papriky)1-2 lžičky hladké mouky koření na ryby nebo vlastní směs2 ks rajčatcitrón petrželka na ozdobení
Příloha:špenátové brambory
Postup přípravy:Ze pstruhů seřízneme maso z boků a připravíme si tak filátka.Omytého čistého pstruha nejprve nařízneme za hlavou a u ocasu, potom ostrým nožem seřízneme podél páteře a prsních kostí filátko a drobné kůstky, které zůstanou vytáhneme pinzetou.Filé posolíme, pokapeme citrónem, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách.
Příprava omáčky:Cibuli orestujeme na másle, zalijeme smetanou a necháme provařit do zhoustnutí.Na zbytku másla orestujeme papriku, rajče, nakrájené na kostičky, zalijeme procezenou omáčkou a dochutíme rybím kořením a cayenským pepřem.Takto upravenou omáčkou polijeme filé a podáváme např. se špenátovými brambory.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME