Filé ze pstruha s omáčkou z cayenského pepře
("Prima vařečka", pořad TV Prima, září 2000)

Suroviny:
  • 300 g filé ze pstruha
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 20 g hladké mouky na obalení
  • sůl
    Na omáčku:
  • 500 ml smetany
  • 1-2 cibule
  • cayenský pepř, podle chuti
  • 2 ks barevné kapie (papriky)
  • 1-2 lžičky hladké mouky
  • koření na ryby nebo vlastní směs
  • 2 ks rajčat
  • citrón
  • petrželka na ozdobení

  • Příloha:špenátové brambory

    Postup přípravy:
  • Ze pstruhů seřízneme maso z boků a připravíme si tak filátka.
  • Omytého čistého pstruha nejprve nařízneme za hlavou a u ocasu, potom ostrým nožem seřízneme podél páteře a prsních kostí filátko a drobné kůstky, které zůstanou vytáhneme pinzetou.
  • Filé posolíme, pokapeme citrónem, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách.
    Příprava omáčky:
  • Cibuli orestujeme na másle, zalijeme smetanou a necháme provařit do zhoustnutí.
  • Na zbytku másla orestujeme papriku, rajče, nakrájené na kostičky, zalijeme procezenou omáčkou a dochutíme rybím kořením a cayenským pepřem.
  • Takto upravenou omáčkou polijeme filé a podáváme např. se špenátovými brambory.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]