Smažené grundle
(Jiří Sekanina: Rybí kuchařka NOWACO, str. 1997, pro 4 osoby)

Suroviny:
  • 250 g mražených grundlí (1 sáček "Ančovičky" nebo "Grundle" o hmotnosti 250 g)
  • 50 ml oleje
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • grilovací koření
    Příloha: čerstvá zelenina, pečivo

    Postup přípravy:
  • Zmrazené grundle necháme povolit a ubrouskem osušíme.
  • Hladkou mouku smícháme s grilovacím kořením nebo směsí na ryby.
  • Takto připravené grundle poprášíme ochucenou moukou, grilovacím kořením a usmažíme ve větším množství oleje.
  • Hotové rybky můžeme doplnit čerstvou zeleninou nebo pikantní studenou omáčkou a pečivem

    Poznámka DDK:
    Další recepty a informace o "grundlích" jsou uvedeny u receptu Smažené staropražské grundle.

    nahoru
    ZPĚT do "Kuchařky Nowaco"
    ZPĚT do "Ryby"
    HOME

    [CNW:Counter]