Smažené grundle
(Jiří Sekanina: Rybí kuchařka NOWACO, str. 1997, pro 4 osoby)
Suroviny:250 g mražených grundlí (1 sáček "Ančovičky" nebo "Grundle" o hmotnosti 250 g)50 ml oleje2 polévkové lžíce hladké moukygrilovací koření
Příloha: čerstvá zelenina, pečivo
Postup přípravy:Zmrazené grundle necháme povolit a ubrouskem osušíme.Hladkou mouku smícháme s grilovacím kořením nebo směsí na ryby.Takto připravené grundle poprášíme ochucenou moukou, grilovacím kořením a usmažíme ve větším množství oleje.Hotové rybky můžeme doplnit čerstvou zeleninou nebo pikantní studenou omáčkou a pečivem
Poznámka DDK:
Další recepty a informace o "grundlích" jsou uvedeny u receptu Smažené staropražské grundle.
nahoru
ZPĚT do "Kuchařky Nowaco"
ZPĚT do "Ryby"HOME