Rybí pomazánka s olejovkami
(Marie Vlková: "Jaká jídla na chatě?", z časopisu "Vlasta")
Suroviny:4 vejce uvařená natvrdo1 krabička olejovek1 menší cibulesůlcitrónová šťávaředkvičky
Postup přípravy:Vejce oloupáme a rozkrojíme a žloutky vyjmeme.V misce utřeme ustrouhané žloutky s olejovkami. Podle potřeby přidáme i olej z olejovek, rozsekané bílky, osolíme a podle chuti okyselíme citrónovou šťávou. Podáváme namazané na krajíčky veky jejich povrch posypeme nakrájenou cibulí a oloupanými drobně nakrájenými ředkvičkami.Podle doporučení výbornou pomazánku s olejovkami na chlebíčky získáme, když rozmělníme: 1 olejovky, 1 játrovou paštiku, 1 smetanový sýr, najemno nakrájené 2 střední cibule, 2 - 3 okurky a směs dochutíme citrónovou šťávou z polovičky citrónu a k tomu přidáme 2 - 3 lžíce hořčice.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME