Rybí pomazánka s olejovkami
(Marie Vlková: "Jaká jídla na chatě?", z časopisu "Vlasta")

Suroviny:
  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 1 krabička olejovek
  • 1 menší cibule
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • ředkvičky

    Postup přípravy:
  • Vejce oloupáme a rozkrojíme a žloutky vyjmeme.
  • V misce utřeme ustrouhané žloutky s olejovkami.
  • Podle potřeby přidáme i olej z olejovek, rozsekané bílky, osolíme a podle chuti okyselíme citrónovou šťávou.
  • Podáváme namazané na krajíčky veky jejich povrch posypeme nakrájenou cibulí a oloupanými drobně nakrájenými ředkvičkami.
    Podle doporučení výbornou pomazánku s olejovkami na chlebíčky získáme, když rozmělníme: 1 olejovky, 1 játrovou paštiku, 1 smetanový sýr, najemno nakrájené 2 střední cibule, 2 - 3 okurky a směs dochutíme citrónovou šťávou z polovičky citrónu a k tomu přidáme 2 - 3 lžíce hořčice.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]