Pivní pomazánky
Pivní pomazánky - jsou oblíbené právě k pivu nebo na toasty k různě upraveným masům např. grilovaným, nebo restovaným. Zvyšují požitek při pití piva. Pro tyto příležitosti u všech uvedených pomazánek můžeme zvýšit jejich pikantnost podle vlastní chuti přídavkem malého množství chilli papriček bez semínek nebo jen jejich drcených semínek či pálivých chilli omáček (Tabasco a pod.) případně použít cayenský pepř místo pepře černého nebo bílého. Případně můžeme pomazánku až na talíři obložit pikantní zeleninou.
Pivní pomazánka s máslem a tvarohem
(Oldřich Dufek aj.: "Jak se u nás vaří", Sešity domácího hospodaření, svazek 102, str. 7, Práce Praha, 1980)
Suroviny:250 g tvarohu100 g másla1 cibulka2 sterilované feferonkykmínmletá paprika100 ml světlého pivasůl
Postup přípravy:Tvaroh dobře vymícháme s rozměklým máslem a pivem.Přidáme drobně nasekanou cibulku a feferonky.Pomazánku dochutíme tlučeným kmínem, solí a mletou paprikoua namažeme na topinky.
Pivní pomazánka ze sýru a tvarohu
(Recepty z časopisu "Zahrádkář" str. 41, březen 2004)
Suroviny:1 cibule, nadrobno50 ml světlého piva100 g měkkého tvarohu100 g romadúrutrochu mletého kmínunasekaná petrželkasůl a pepř
Postup přípravy:Drobně nakrájenou cibuli smícháme s měkkým tvarohem, světlým pivem, nadrono nakrájeným romadůrem.Okmínujeme, ososíme a opepříme a pořádně rozetřeme vařečkou.Na závěr zasypeme nasekanou petrželkou.
nahoru
Pivní lučinová pomazánka
(Recepty z časopisu "Zahrádkář" str. 41, březen 2004)
Suroviny:250 g lučiny50 g másla50 ml tmavého pivaworcesterská omáčka1 lžička hořčice nebo podle chutipepř a sůl
Postup přípravy:
Lučinu ušleháme s máslem a s tamavým pivem do pěny. Pěnu ochutíme trochou hořčice, worcesterské omáčky, solí a pepřem.
Pivní tuňáková pomazánka
(Recepty z časopisu "Zahrádkář" str. 41, březen 2004)
Suroviny:1 cibule, nadrobno50 ml světlého piva160 g tuňáka v olivovém oleji z konzervy1 lžíce citrónové šťávy1 lžička hořčicesůl a pepř
Postup přípravy:Drobně nakrájenou cibuli promícháme s ostatními přísadami a necháme vychladit.Vychlazenou směs - pomazánku mažeme na plátky pokrájeného pečiva nebo na topinky.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME